Huis-aan-huisinzameling
We halen bij jou thuis heel wat verschillende afvalsoorten op.
Ons ophaalteam
Tot jouw dienst!
Om de 2 weken halen onze ophalers jouw PMD, GFT en huisvuil op. Maandelijks komen ze langs voor papier & karton en 2 keer per jaar voor gemengde metalen, houtafval en snoeihout.
Ieder jaar organiseren wij een opleiding vakbekwaamheid voor onze chauffeurs. Zo blijft hun rijbewijs geldig.
Blijf op de hoogte
Ophaalkalender en app Recycle!
Hang onze kalender op je koelkast of ontvang meldingen op je gsm. Zo mis je geen enkele ophaling.
Track-and-trace
Onze planners weten steeds op welke locaties onze vrachtwagens zich bevinden. Zo kunnen ze indien nodig de route onmiddellijk bijsturen. Onze chauffeurs zien op een tablet in de wagen hoe ze moeten rijden.
Meldingsbriefjes
Onze ophalers volgen regelmatig opleidingen over correct sorteren. Wanneer ze fout aangeboden afval tegenkomen, laten ze een meldingsbriefje achter. De bewoners kunnen hierover dan onze ombudsdienst contacteren.
Vuilniszakken
Afvalzakken moeten wettelijk gezien voor 80% uit gerecycleerd materiaal bestaan, waarvan minstens de helft afkomstig van bij de eindgebruiker. Onze zakken van 2022 voldeden aan deze specificaties.
Milieu
Biogas voor eigen gebruik en gemeenten
Sinds 2017 hebben we op onze bedrijfssite een CNG-vulstation. Zowel onze eigen wagens als voertuigen van de aangesloten gemeenten tanken er. Het Sociaal Huis van Dendermonde, stad Dendermonde, gemeente Wichelen, gemeente Hamme en de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen maakten in 2022 gebruik van deze service.
Sinds augustus 2022 wordt dit CNG-station bevoorraad met gas dat we zelf produceren in onze nieuwe vergistingsinstallatie.
Evolutie brandstofverbruik
No Data Found
Wagenpark
Schone wagens op CNG
Ons wagenpark telt 27 ophaalwagens. 16 daarvan hebben CNG-aandrijving. In 2021 liep ook een aanbesteding voor de vervanging van 4 GFT-ophaalwagens op CNG. Maar door leveringsproblemen in de autosector ontvangen we die pas in 2023.
Daarmee voldoen we aan de richtlijn 2019/1161/EU inzake de bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen, die bepaalt dat 10% van de aangekochte voertuigen in de periode tot 2025 schoon moet zijn.
Ondergrondse afvalcontainers
Hetzelfde systeem voor al onze gemeenten
We zetten in op alternatieve inzamelsystemen, zoals ondergrondse afvalcontainers voor hoogbouw of meergezinswoningen, of sorteerstraatjes in nieuwe woonwijken.
De inzameling verloopt gescheiden en het principe ‘de vervuiler betaalt’ (diftar) wordt toegepast.
Op vraag van de gemeenten kwam er een aanbestedingsprocedure voor een specifiek inzamelsysteem en uniforme betaalmethode voor de retributies, zodat deze hetzelfde zijn in het hele werkingsgebied. De opdracht werd gegund aan de firma Sulo uit Ninove.
Op 28 april 2022 kregen we goedkeuring van OVAM voor het subsidiedossier. We vroegen daarnaast een vergoeding van Fost Plus aan.